25.03. Porova pita s šampinjoni

Porcij: 4 Skupni čas: 1 hr 40 mins Težavnost: Intermediate
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Domača kuhinja
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
za družino

25.03. Porova pita s šampinjoni

Težavnost: Intermediate Čas priprave 20 mins Čas kuhanja 50 mins Dodatni čas 30 mins Skupni čas 1 hr 40 mins
Porcij: 4

Opis

Preprosta pita, sestavine pa si prilagodite po svoje, ni nekega strogega pravila, malo pospravite hladilnik ali poglejte kaj je na vrtu, lahko pa skompinirate tudi s popečenim mesom, ostanki od žara... ali pa dodate samo popraženo panceto, če že ne gre brez mesa

testo je pa primerno prav tak oza sadne pite

sestavine

testo

nadev

Preliv

sir za posip

najbolj tečno je čakati testo, lahko ga pa narediš dan prej

testo

  1. moko stresemo na delovno površino, naredimo jamico, notri damo sol, jajce in kislo smetano, okoli pa razporedimo hladno maslo

  2. vse skupaj hitro zgnetemo v testo, vmes se bo drobilo..., ne obupaj, cca 5 min pa bo

  3. žogico zavijemo v folijo in vsaj za 30 min postavimo v hladilnik, lahko pa čez noč

nadev

  1. medtem ko čakamo, da se testo ohladi, se lotimo nadeva.

    Na olivnem olju začnemo pražiti narezano čebulo in zeleno, solimo, 

  2. ko je čebula popražena, dodamo še por in ga na hitro cca 3 min popražimo, odvisno koliko želimo mehkega

  3. na koncu dodamo še maslo, preverimo okuse, solimo, popramo, poberemo ven na krožnik

  4. dodamo še kapljo olja če je potrebno, raje pa ne, ker bi radi gobe res popekli

  5. ko so že malo rjave jih samo še malo posolimo in odstavimo

preliv

  1. v primerni posodi za miksanje združimo vse sestavine za preliv in zmiksamo, preverimo okuse, po potrebi popravimo

sestavljanje

  1. če imaš poceni pekač kot jaz, je najbolje, da ga obložiš s peki papirjem, sej veš uno foro, najprej ga ful zmečkaš pol se pa lepo prilega vsem vogalom.

    Testo razvaljamo, malo večje kot model (moj model ima dno 24cm), testo najlažje prenesemo, tako da ga ovijemo na valjar in ga na modelu odvijemo, ne sekiraj se če ni enakomeren, strgan...

  2. viške zapognemo nazaj notri, manjke poflikamo z viškom, enako strganine, no pa je tak ke bi ga profi naredu, pa še nč ne gre v nč

  3. dodamo svoj nadev, eni ne marajo gob, zato je sam na polovici

  4. zalijemo s prelivom; je je fejst tekoč

  5. gor naribamo še sir, kolikor ga pač želimo

  6. pa če rabiš še kajenskega

zaključek

  1. vržemo v prej ogreto pečico na 1900C za 30 min ali več odvisno od debeline nadeva oz preliva

  2. počakaj cca 5 min preden postrežeš, je hudo hudo vroče

  1. nasledja izvedba pa  je bila obogatena še s piščančjim mesom

Ključne besede: pita, Anglija, domača kuhinja

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja