Print Options:

24.9. Juha iz brokolijevih stebel

Način priprave
Kuhinja
Vrsta jedi , ,
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 54 mins Čas kuhanja: 30 mins Skupni čas: 1 hr 24 mins
Porcij 2
sestavine
  • 1 žlica olivno olje
  • 1 žlica maslo
  • 1 kos čebula
  • 2 strok česen
  • 1 deciliter belo vino
  • 1 steblo brokoli
  • 10 centimetrov steblo zelena
  • 1 kos krompir
  • 0.5 liter jušna osnova
  • 1 list lovor
  • 0.5 čajna žlička timijan
  • peteršilj
  • sol, poper
  • parmezan
  • serviranje
  • krutoni
  • ocvrta čebula
  • smetana
  • parmezan
  • panceta
  • olivno olje
navodila za pripravo
  1. pripraviš tistih nekaj sestavin, če nimaš jušne osnove, jo pripravi iz kocke/želeja

  2. na olju in maslu pražimo narezano čebulo

  3. dodamo narezano zeleno in steblo brokolija, če so za porabit lahko dodamo tudi cevetove ali jih hitro skuhamo in naredimo solato

  4. dodamo še stebla peteršilja in narezan por ter česen, zalijemo z vinom in pražimo cca 10 min, da vino izpari, in se zelenjava omehča, po potrebi dodamo še vodo ali jušno osnovo

  5. krompir narežemo na manjše kocke, dodamo v posodo, zraven naribamo še malo parmezana ter ostale začimbe 

  6. zalijemo z jušno osnovo in kuhljamo cca 30 min, da je krompir mehak

  7. vmes lahko hitro skuhamo kakšen cvetek za okras

  8. kuhamo samo 2-3min, potem vržemo v ledeno vodo, da se neha kuhati in dobi lepo svetlo zeleno barvo

  9. ko je kuhano vse skupaj zmiksamo(lovor vzamemo ven), postrežemo pa po želji s krutoni ali pečeno zdrobljeno panceto in nekaj kapljic olivnega olja, lahko ocvrto čebulo in cvetek kuhanega brokolija ter nekaj kapljic sladke smetane, vsekakor pa paše nariban parmezan

Ključne besede: juha, brokoli