Print Options:

24.6. Muzgavci v solati-Folpi, Muškatna hobotnica

Kuhinja ,
Vrsta jedi ,
Težavnost Beginner
Porcij 2
Description

Lahko vzamete tudi navadno hobotnico, muzgavci so pač prej kuhani, zadevo pa lahko vsaj jest jem kot samostojno zadevo, lahko pa kot predjed ali kot enega izmed hodov npr. za rojstni dan.

za 2 osebi je mišljeno kotz glavna jed,

predjed 12, če vam rata, 6 realno ker se vsi zagrebejo

sestavine
    za kuhanje
  • 1 kg muškatna hobotnica
  • 1 kos korenje
  • 3 kos čebula (pisana)
  • 2 list lovor
  • 1 cm zelena gomolj (lahko tudi 1 steblo)
  • 1 kos peteršilj korenina (ali več stebel)
  • poper zrna
  • za solato
  • česen
  • krompir
  • peteršilj listi
  • rdeča paprika
  • čebula
  • kapre
  • olive rezane
  • kisle kumarice
  • kis
  • olivno olje
  • sol, poper
navodila za pripravo
  1. predpriprava - kuhanje

    Najprej muzgavce očistimo, vržemo v precej veliko posodo, zalijemo z vodo, notri čebulo z olupki, korenje, steblo zelene in liste, peteršilj in liste,  lovorov list, zrna popra, česen, pokrijemo, zavremo in počasi kuhamo do mehkega, odvisno koliko so veliki, vzemi približno enake, da so vsi enako kuhani. Če solato delate s krompirjem istočasno v istem loncu skuhamo tudi krompir, bo vrhunskega okusa. Odcedimo, juho spravimo v skrinjo v lončkih za osnovo za druge jedi.

  2. priprava solate

    Narežemo na grižljaj velike koščke, tudi krompir in stresemo v posodo v kateri bomo postregli solato-itak da keramično, dodamo kapre, olive črne ali zelene, najboljše oboje rdečo papriko narežemo na pač nam ljube koščke ali trakce, prav tako kisle kumarice in dodamo solati, čebula in česen po želji, prav tako kis in olje, sol in poper, pustimo vsaj 15 min da se prepoji, če že morate tudi sesekljan peteršilj, zraven pa en kos dobrega kruha ali pa tudi ne

Ključne besede: morske dobrote