Print Options:

24.3. piščančji Kung Pao – Gong Bao

Način priprave ,
Kuhinja ,
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 20 mins Čas kuhanja: 20 mins Skupni čas: 40 mins
Porcij 4
Description

Originalni sečuanski Kung Pao piščanec se začne s svežimi, vlažnimi, nepraženimi arašidi. Ti se pogosto uporabljajo namesto njihovih predhodno praženih različic. Arašide stresemo v vroče olje na dnu voka, nato jih prepražimo do zlato rjave barve, preden dodamo druge sestavine.

sestavine
    meso
  • 500 g piščančja prsa
  • marinada
  • 4 ž svetla sojina omaka
  • 2 ž riževo vino
  • 2 čž jedilna soda
  • 1,5 ž jedilni škrob
  • sečuanski poper
  • omaka
  • 0,6 dcl svetla sojina omaka
  • 2 ž temna sojina omaka
  • 1,5 ž sladkor
  • 2 ž riževo vino
  • 1 čž hoisin omaka
  • 1 čž jedilni škrob
  • 0,6 dcl jušna osnova (ali voda)
  • sol, poper
  • ostale sestavine
  • 4 kos mlada čebula
  • 1 kos rdeča paprika
  • 2 ž sezamovo olje
  • 2 ž rastlinsko olje
  • 2 cm ingver
  • 6 strok česen
  • čili
  • sol, poper
  • indijski oreščki neslani (ali kikirirki)
  • 320 g riž
  • sezam
  • sriracha
navodila za pripravo
    marinada
  1. meso narežemo na manjše koščke, stresemo v primerno posodo, dodamo sestavine marinade in dobro premešamo

    pustimo vsaj 15 min in vmes narežemo zelenjavo

  2. v skledici zmešamo sestavine za omako, pazimo da jedilni škrob lepo vmešamo, brez grudic

  3. pristavimo vodo za riž, solimo in skuhamo po navodilih

  4. v vok damo 1 žlico sezamovega olja in eno žlico rastlinskega, ter v 2-3 rundah popečemo mariniranega piščanca, po potrebi dodamo še po žlico olja

  5. pečenega piščanca odlagamo na krožnik in dodamo novo rundo

  6. ko imamo pečenega vsega piščanca , damo v vok po eno žlico olja in pražimo mlado čebulo in papriko 3-4 min

  7. naribamo česen in ingver, po želji čili, zadišimo, dodamo kikirikije, mešamo cca2 min, zalijemo z omako in vrnemo meso, povremo cca 2 min da postane omaka gosta in lepljiva

  8. postrežemo s kuhanim rižem, potresemo z zelenim delom mlade čebule, z narezanimi kikirikiji in sezamom

    za malo ostrine pa poskrbi sriracha

Ključne besede: Kitajska, piščanec, riž, kung pao, gong bao