24.3. piščančji Kung Pao – Gong Bao

Porcij: 4 Skupni čas: 40 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Kitajska
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
from leftovers

24.3. piščančji Kung Pao – Gong Bao

Težavnost: Beginner Čas priprave 20 mins Čas kuhanja 20 mins Skupni čas 40 mins
Porcij: 4

Opis

Originalni sečuanski Kung Pao piščanec se začne s svežimi, vlažnimi, nepraženimi arašidi. Ti se pogosto uporabljajo namesto njihovih predhodno praženih različic. Arašide stresemo v vroče olje na dnu voka, nato jih prepražimo do zlato rjave barve, preden dodamo druge sestavine.

sestavine

meso

marinada

omaka

ostale sestavine

navodila za pripravo

marinada

  1. meso narežemo na manjše koščke, stresemo v primerno posodo, dodamo sestavine marinade in dobro premešamo

    pustimo vsaj 15 min in vmes narežemo zelenjavo

  2. v skledici zmešamo sestavine za omako, pazimo da jedilni škrob lepo vmešamo, brez grudic

  3. pristavimo vodo za riž, solimo in skuhamo po navodilih

  4. v vok damo 1 žlico sezamovega olja in eno žlico rastlinskega, ter v 2-3 rundah popečemo mariniranega piščanca, po potrebi dodamo še po žlico olja

  5. pečenega piščanca odlagamo na krožnik in dodamo novo rundo

  6. ko imamo pečenega vsega piščanca , damo v vok po eno žlico olja in pražimo mlado čebulo in papriko 3-4 min

  7. naribamo česen in ingver, po želji čili, zadišimo, dodamo kikirikije, mešamo cca2 min, zalijemo z omako in vrnemo meso, povremo cca 2 min da postane omaka gosta in lepljiva

  8. postrežemo s kuhanim rižem, potresemo z zelenim delom mlade čebule, z narezanimi kikirikiji in sezamom

    za malo ostrine pa poskrbi sriracha

Ključne besede: Kitajska, piščanec, riž, kung pao, gong bao

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja