To je priljubljen kitajski takeaway. Vrhunski hrustljavi trakci govedine v bolj ali manj pikantni omaki. Naredi raje malo več, sigurno ne bo ostalo.
govedino narežemo na tanke trakce, solimo in obilno popramo, pomočimo v stepena jajca in povaljamo v jedilnem škrobu
v posodo nalijemo dovolj olja, da se trakci ne morejo dotikati dna, segrejemo na 170° C
in spečemo v več rundah, tako da imajo dovolj prostora, da se lepo spečejo
čas pečenja je precej odvisen od debeline in seveda od tega kateri kos mesa smo vzeli.
Najlažje je da pri prvi turi vmes malo probavamo, da je nzunaj lepo hrustljav in znotraj še vedno sočen
v voku na žlici olja pražimo čebulo, dodamo čili po okusu, nastrgan ingver in česen,
ko zadiši dodamo na vžigalice narezano korenje (po želji še papriko) in pražimo 2-3 min.
dodamo sojino omako, riževo vino, sladkor in/ali med odvisno koliko sladko želimo, malo preveri okuse
če bomo imeli s prilogo, istočasno že kuhamo riž ali rezance
omako zavremo in notri dodamo hrustljave trakce govedine, dobro premešamo, da se omaka povsod dobro oprime, če želimo dodamo še sladko čilijevo omako.
Na koncudodamo še sezamovo olje, ugasnemo ogenj, dobro premešamo in postrežemo.
če imamo verzijo s prilogo, lahko testenine vmešamo v meso ali pa postrežemo ločeno
Vse skupaj potresemo s sezamovimi semeni, narezano mlado čebulo, po želji pa še narezan svež čili ali pa sriracho.