Print Options:

23.9. Kitajska hrustljava govedina

Način priprave
Kuhinja
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 20 mins Čas kuhanja: 15 mins Skupni čas: 35 mins
Temperatura kuhanja 170  °C
Porcij 4
Description

To je priljubljen kitajski takeaway. Vrhunski hrustljavi trakci govedine v bolj ali manj pikantni omaki. Naredi raje malo več, sigurno ne bo ostalo.

sestavine
  • 400 g pljučna pečenka (ali drugi primeren kos govedine/teletine)
  • 2 kos jajce
  • 100 gramov jedilni škrob
  • sol, poper + beli poper (poper po okusu, malo več)
  • čili
  • olje za cvrtje
  • 1 žlica olje
  • 1 kos čebula
  • 1 kos korenje
  • 2 cm ingver
  • 4 strok česen
  • paprika rdeča
  • 3 žlica svetla sojina omaka
  • 4 žlica riževo vino
  • 2 žlica rjavi sladkor
  • 2 žlica med
  • 2 žlica sladka čili omaka
  • 2 kos mlada čebula
  • čili
  • 1 čajna žlička pražena sezamova semena
  • sriracha
  • priloga
  • kuhan riž
  • riževi rezanci
  • pak choi
navodila za pripravo
  1. govedino narežemo na tanke trakce, solimo in obilno popramo, pomočimo v stepena jajca in povaljamo v jedilnem škrobu

  2. v posodo nalijemo dovolj olja, da se trakci ne morejo dotikati dna, segrejemo na 170° C

  3. in spečemo v več rundah, tako da imajo dovolj prostora, da se lepo spečejo

  4. čas pečenja je precej odvisen od debeline in seveda od tega kateri kos mesa smo vzeli.

    Najlažje je da pri prvi turi vmes malo probavamo, da je nzunaj lepo hrustljav in znotraj še vedno sočen

  5. v voku na žlici olja pražimo čebulo, dodamo čili po okusu, nastrgan ingver in česen, 

  6. ko zadiši dodamo na vžigalice narezano korenje (po želji še papriko) in pražimo 2-3 min.

    dodamo sojino omako, riževo vino, sladkor in/ali med odvisno koliko sladko želimo, malo preveri okuse

    če bomo imeli s prilogo, istočasno že kuhamo riž ali rezance

  7. omako zavremo in notri dodamo hrustljave trakce govedine, dobro premešamo, da se omaka povsod dobro oprime, če želimo dodamo še sladko čilijevo omako.

    Na koncudodamo še sezamovo olje, ugasnemo ogenj, dobro premešamo in postrežemo.

  8. če imamo verzijo s prilogo, lahko testenine vmešamo v meso ali pa postrežemo ločeno

    Vse skupaj potresemo s sezamovimi semeni, narezano mlado čebulo, po želji pa še narezan svež čili ali pa sriracho.

Ključne besede: crispy beef , hrustljava govedina, kitajska