23.9. Kitajska hrustljava govedina

Porcij: 4 Skupni čas: 35 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Kitajska
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
hitro pripravljeno

23.9. Kitajska hrustljava govedina

Težavnost: Beginner Čas priprave 20 mins Čas kuhanja 15 mins Skupni čas 35 mins
Temperatura kuhanja: 170  °C Porcij: 4

Opis

To je priljubljen kitajski takeaway. Vrhunski hrustljavi trakci govedine v bolj ali manj pikantni omaki. Naredi raje malo več, sigurno ne bo ostalo.

sestavine

priloga

navodila za pripravo

  1. govedino narežemo na tanke trakce, solimo in obilno popramo, pomočimo v stepena jajca in povaljamo v jedilnem škrobu

  1. v posodo nalijemo dovolj olja, da se trakci ne morejo dotikati dna, segrejemo na 170° C

  1. in spečemo v več rundah, tako da imajo dovolj prostora, da se lepo spečejo

  1. čas pečenja je precej odvisen od debeline in seveda od tega kateri kos mesa smo vzeli.

    Najlažje je da pri prvi turi vmes malo probavamo, da je nzunaj lepo hrustljav in znotraj še vedno sočen

  1. v voku na žlici olja pražimo čebulo, dodamo čili po okusu, nastrgan ingver in česen, 

  1. ko zadiši dodamo na vžigalice narezano korenje (po želji še papriko) in pražimo 2-3 min.

    dodamo sojino omako, riževo vino, sladkor in/ali med odvisno koliko sladko želimo, malo preveri okuse

    če bomo imeli s prilogo, istočasno že kuhamo riž ali rezance

  1. omako zavremo in notri dodamo hrustljave trakce govedine, dobro premešamo, da se omaka povsod dobro oprime, če želimo dodamo še sladko čilijevo omako.

    Na koncudodamo še sezamovo olje, ugasnemo ogenj, dobro premešamo in postrežemo.

  1. če imamo verzijo s prilogo, lahko testenine vmešamo v meso ali pa postrežemo ločeno

    Vse skupaj potresemo s sezamovimi semeni, narezano mlado čebulo, po želji pa še narezan svež čili ali pa sriracho.

Ključne besede: crispy beef , hrustljava govedina, kitajska

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja