Hja, tole je najbližje mesnemu narastku z marmelado, ma itak je brezveze iskat vzporednico z našo kuhinjo, je pa odlično.
Prvi recept za bobotie se je pojavil v nizozemski kuharski knjigi leta 1609. Nato so ga odnesli v Južno Afriko
kruh namočiš v mešanico mleka in smetane
čebulo in 2 karijeva lista pražiš na mešanici olivnega olja in masla, ko je zmehčana dodamo nastrgan česen, ko zadiši dodamo mleto meso
mleto meso lepo popražimo, dodadamo curryjev prah po našem izboru in ostale začimbe
dodamo še rozine, chutney ali marmelado, mezgo,1čž sol, poper, jabolčni kis in kuhljamo pokrito 10 min
dodamo še odcejen namočen kruh in narezane mandlje, dobro premešamo, zalijemo z 1 dcl vode ali jušne osnove, pokuhamo tekočino cca 5 min
vmes pripravimo jajčno mešanico s kurkumo in mlekom, sol in poper, vse skupaj dobro stepemo
meso damo v pekač in prelijemo z jajčno zmesjo, damo v pečico ogreto na 180 za 40 min
medtem, ko se peče, skuhamo še riž s kurkumo
ter pripravimo solato
ko je bobotie zlatorjavo zapečen ga vzamemo iz pečice in takoj postrežemo
posterežemo z mangovim chutneyem in solato