23.7. Južnoafriški Bobotie
Opis
Hja, tole je najbližje mesnemu narastku z marmelado, ma itak je brezveze iskat vzporednico z našo kuhinjo, je pa odlično.
Prvi recept za bobotie se je pojavil v nizozemski kuharski knjigi leta 1609. Nato so ga odnesli v Južno Afriko
sestavine
jajčni preliv
solata
riž
Instructions
-
kruh namočiš v mešanico mleka in smetane
-
čebulo in 2 karijeva lista pražiš na mešanici olivnega olja in masla, ko je zmehčana dodamo nastrgan česen, ko zadiši dodamo mleto meso
-
mleto meso lepo popražimo, dodadamo curryjev prah po našem izboru in ostale začimbe
-
dodamo še rozine, chutney ali marmelado, mezgo,1čž sol, poper, jabolčni kis in kuhljamo pokrito 10 min
-
dodamo še odcejen namočen kruh in narezane mandlje, dobro premešamo, zalijemo z 1 dcl vode ali jušne osnove, pokuhamo tekočino cca 5 min
-
vmes pripravimo jajčno mešanico s kurkumo in mlekom, sol in poper, vse skupaj dobro stepemo
-
meso damo v pekač in prelijemo z jajčno zmesjo, damo v pečico ogreto na 180 za 40 min
-
medtem, ko se peče, skuhamo še riž s kurkumo
-
ter pripravimo solato
-
ko je bobotie zlatorjavo zapečen ga vzamemo iz pečice in takoj postrežemo
-
posterežemo z mangovim chutneyem in solato