Ta jed z rezanci je običajno pripravljena v voku z različno zelenjavo in mesom in pa sladko sojino omako Ketjap manis. Sorodna jed je pa seveda Nasi Goreng, torej verzija z rižem, tudi njamy.
Rabiš precej velik vok, 32 cm ker je na koncu kar precej sestavin in da boš lahko lepo premešal omako s testeninami ra biš veliko prostora ni pa nujno da je vok, lahko tudi cca 1ocm globoka posoda, fajn če je proti prijemanju drugače bomo pa malo bolj pazili
No pa začnimo: najprej narediš omleto, jajci stepeš dodaš mleko še malo stepeš, zliješ na vroče olje v vok ali pa v ponvo, če delaš omleto jo ohladiš in nato narežeš na trakce, sam naredim kar kot vmešana jajca in dam na kraj , nekateri pa naredijo jajca na oko in dajo na koncu cela gor na vsako porcijo, če se odločiš za to varianto, povečaš št jajc na toliko kolikor vas pač je, narediš pa jih na koncu, da so topla ko jih daš na jed.
pristaviš vodo za testenine, pa ne pozabi prižgat ognja...
mlado čebulo, pripraviš na pult pa še vse ostale sestavine, česen, ingver,...
koriander, sezamovo olje, kozice, sambal olek…
Zdej pa štart, aja pa če si se spomnu zadnji trenutek, pa imaš piščanca pa ko zice še zmrznjene, dej piščanca pokuhat v jušno osnovo ki jo itak rabiš, kozice po vržeš v vodo v keri boš testenine kuhou, pa bodo testenine še okusnejše.
Okej, čebulo vržemo v vok na olje tenstamo tako kot vedno, mal soli, popra ,vino, vodo, da se zmehča,vmes pristaviš pisker vode za testenine, dodaš piščanca in jušno osnovo, nastrgaš česen, ingver, če maš srečo svežega drugače suhega koriander, dodaš slanino, mešaaaaš, ni več šale. Piščanec mora biti lepo prekuhan, slanina pa se mora začeti malo stiskati in obarvati 5-7 min ,odvisno od ognja, zdej bi mogla voda že vret če nisi pozabu ognja prižgat kot jaz,
dodaš kozice, nastrgano korenje, por in bele dele mlade čebule na kolobarje, papriko na male slice, mešaaaaš, ketjap manis, premešaš, 4 min, vmes premešaš pazi da ni premočn ogenj, mora vret ampak ne se prsmodit, sambal olek dodaj pač po želji, izkazalo se je da je za večino primerno 1čž, zame sicer premalo, si pa lahko na koncu čez usuješ mal srirache,
hitro še sojino omako pa ostrigino, mešaj, ogenj na minimum, Zdaj pa samo še šprint čez ciljno ravnino, testenine vržeš v vok po malo da lažje lepo premešaš in se omaka prime vseh vogalov, dodaš še omleto oz vmešana jajca spet premešaš, posuješ samo še z mlado čebulo zeleni del in postaviš med lakotnike, če imaš pa jajce na oko pa daš vsakemu posebej ko ima že naloženo na krožniku. Če si že profi zraven postrežeš nekaj kolobarjev sveže kumare, ne vem sicer zakaj ampak paše.
če nisi bil dost hitr so testenine že razkuhane, upam pa da si jih vmes že ven vzel in odcedil in premešal z žlico sezamovega olja da se ne sprimejo pa še boljš okus imajo.
Zdaj pa samo še šprint čez ciljno ravnino, testenine vržeš v vok po malo da lažje lepo premešaš in se omaka prime vseh vogalov,
dodaš še omleto oz vmešana jajca spet premešaš,
posuješ samo še z mlado čebulo zeleni del in postaviš med lakotnike, če imaš pa jajce na oko pa daš vsakemu posebej ko ima že naloženo na krožniku. Če si že profi zraven postrežeš nekaj kolobarjev sveže kumare, ne vem sicer zakaj ampak paše.