Res primerno za zabave, saj vse lahko pripravimo vnaprej, potem pa samo še pogrejemo in zmešamo.
če nimamo bio pomaranč, jih pod vročo vodo dobro operemo, nastrgamo lupinico, ter jih ožamemo
v posodo damo vodo, sladkor in lupinico, zavremo, zmanjšamo ogenj in kuhljamo 10 min, dodamo še pomarančni sok in kuhamo še 10 min, odstavimo, dodamo limonin sok in dobro premešamo.
Kar sirupa ne bomo porabili za kuhanje, si ga razredčimo z vodo in ga pijemo
piščančje meso narežemo na grižljaje, solimo, popramo, morda čili,
v skledici stepemo jajce
piščanca prelijemo s stepenim jajcem in dobro premešamo
piščanca povaljamo v jedilnem škrobu, višek otresemo
v voku na olju piščanca hrustljavo zapečemo in damo ven
v vok nalijemo pomarančni koncentrat, narejeni ali kupljeni, dodamo vodo,
dodamo nastrgani ingver, riževo vino ter rižev kis, sladkor in pomarančne rezine, pokuhamo cca 5 min
počasi dodajamo raztopljen škrob, da se omaka začne gostiti, dodamo še piščanca
dobro premešamo in pregrejemo piščanca
postrežemo z rižem, posujemo z mlado čebulo in sezamom
če si kot jaz ljubitelj čebule jo le dodaj medtem ko pečeš piščanca