Losos, razvrščen kot mastna riba , velja za zdravega zaradi visoke vsebnosti beljakovin, visoke vsebnosti omega-3 maščobnih kislin in visoke vsebnosti vitamina D .
v skledici zmešamo sestavine za marinado in jo prelijemo preko lososa, pustimo vsaj 10 min, lahko pa več če imamo čas, damo v prej ogreto pečico na 180-2000C za 10-15 min odvisno koliko želimo pečeno
pristavimo vodo za riž in skuhamo po navodilih in še na hitro popražimo sezam, pazi da ne zažgeš
če ne dobiš pak choja, lahko uporabiš blitvo ali celo zelje, dodaš pa lahko še gobe, por...
pak choi na koncu odrežemo da dobimo posamezne liste in operemo
na mešanici olja hitro zadišimo česen, notri vržemo pak choi in ga hitro malo popražimo, dodamo nekaj žlic jušne osnove in pokrijemo s pokrovko in kuhamo cca 5 min, da tudi stebla omehčajo, vendar so še vedno grizljava
no, če si se obrnil je vse že skuhano, samo še zložimo in potresemo s sezamom