Print Options:

21.3. Losos z Bok choi / Pak choi

Kuhinja
Vrsta jedi , ,
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 15 mins Čas kuhanja: 14 mins Skupni čas: 29 mins
Temperatura kuhanja 180  °C
Porcij 2
Description

Losos, razvrščen kot mastna riba , velja za zdravega zaradi visoke vsebnosti beljakovin, visoke vsebnosti omega-3 maščobnih kislin in visoke vsebnosti vitamina D .

sestavine
    riba
  • 2 kos file losos
  • marinada - omaka
  • 1 ž sladka čili omaka
  • 1 ž med
  • 1 čž sezamovo olje
  • 1 ž riževo vino
  • 2 ž sojina omaka
  • 2 cup ingver
  • sol, poper
  • priloga
  • 120 g riž
  • zelenjava
  • 2 kos pak choi (ali blitva)
  • 2 strok česen
  • 1 čž sezamovo olje
  • 1 čž rastlinsko olje
  • mlada čebula
  • por
  • gobe
  • paprika
  • zelje
  • sol, poper
  • 0,5 dcl jušna osnova (ribja, zelenjavna)
  • pražena sezamova semena
  • sriracha
je praktično že narejeno
  1. v skledici zmešamo sestavine za marinado in jo prelijemo preko lososa, pustimo vsaj 10 min, lahko pa več če imamo čas, damo v prej ogreto pečico na 180-2000C za 10-15 min odvisno koliko želimo pečeno

  2. pristavimo vodo za riž in skuhamo po navodilih in še na hitro popražimo sezam, pazi da ne zažgeš

  3. če ne dobiš pak choja, lahko uporabiš blitvo ali celo zelje, dodaš pa lahko še gobe, por...

  4. pak choi na koncu odrežemo da dobimo posamezne liste in operemo

  5. na mešanici olja hitro zadišimo česen, notri vržemo pak choi in ga hitro malo popražimo, dodamo nekaj žlic jušne osnove in pokrijemo s pokrovko in kuhamo cca 5 min, da tudi stebla omehčajo, vendar so še vedno grizljava

  6. no, če si se obrnil je vse že skuhano, samo še zložimo in potresemo s sezamom

     

Ključne besede: losos, Azija, bok choi, pak choi