21.3. Losos z Bok choi / Pak choi
Opis
Losos, razvrščen kot mastna riba , velja za zdravega zaradi visoke vsebnosti beljakovin, visoke vsebnosti omega-3 maščobnih kislin in visoke vsebnosti vitamina D .
sestavine
riba
marinada - omaka
priloga
zelenjava
je praktično že narejeno
-
v skledici zmešamo sestavine za marinado in jo prelijemo preko lososa, pustimo vsaj 10 min, lahko pa več če imamo čas, damo v prej ogreto pečico na 180-2000C za 10-15 min odvisno koliko želimo pečeno
-
pristavimo vodo za riž in skuhamo po navodilih in še na hitro popražimo sezam, pazi da ne zažgeš
-
če ne dobiš pak choja, lahko uporabiš blitvo ali celo zelje, dodaš pa lahko še gobe, por...
-
pak choi na koncu odrežemo da dobimo posamezne liste in operemo
-
na mešanici olja hitro zadišimo česen, notri vržemo pak choi in ga hitro malo popražimo, dodamo nekaj žlic jušne osnove in pokrijemo s pokrovko in kuhamo cca 5 min, da tudi stebla omehčajo, vendar so še vedno grizljava
-
no, če si se obrnil je vse že skuhano, samo še zložimo in potresemo s sezamom