Print Options:

21.1. Mini pice na starem kruhu

Način priprave
Kuhinja
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 5 mins Čas kuhanja: 25 mins Skupni čas: 30 mins
Temperatura kuhanja 180  °C
Porcij 2
Description

Zame eden boljših zajtrkov, hitro pripravljeno, pa še porabiš 2 dni stare žemlje, vse ostalo imaš pa itak vedno v hladilniku

sestavine prilagodiš svojemu okusu oz kar je v hladilniku
  • 3 kos kajzerice, žemlje (dan ali dva stare, lahko pa tudi toast)
  • 200 gramov sir (topljivi npr chedar)
  • 100 gramov mortadela (suha salama, slanina..)
  • 2 kos jajce
  • 2 žlica nacho sir
  • 3 žlica ketchup
  • 3 žlica ajvar
  • 8 žlica majoneza
  • tabasco
  • 1 čajna žlička pica začimbe
  • poper,
  • olive rezane
  • kapre
  • čebula
  • paprika
akcija
  1. na pekač damo peki papir in razporedimo narezan kruh

  2. sir naribamo, salamo po izboru pa narežemo na drobne kockice

  3. v posodo damo nariban sir in narezano salamo

  4. dodamo še mokre sestavine, dobro zmešamo, masa mora biti precej pocasta, če je presuha dodaj še malček vsake mokre sestavine

  5. maso nadevamo na kruhke precej bogato, ne škrtari, če boš dal pa preveč, ti bo pa vse dol steklo in boš imel velikoo pico

  6. če imaš rad še dodatke...

  7. če imaš pa zbirčne ljudi...

  8. vse skupaj vržeš v pečico na 180, zame je dost 25 min, za ostale 30 ali 35 min da se sirček že začne barvati rjavo

  9. če delaš za kakšno zabavo, lahko na en pleh narediš klasične pice,(kečap, šunka, sir, pica začimbe), ker vem iz prve roke, da kače komplicirajo

  10. na polovici pleha zamenjaš, da bodo vse na vrhu lepo zapečene

  11. ekola, vidiš da je res preprosto, nahraniš pa veliko ljudi, maso pa si lahko pripraviš že prejšnji večer

Ključne besede: pica, pizza, kanape