Poleg beljakovin, tradicionalno rib, ribjih kroglic ali mesa, druge sestavine za jed sestavljajo kokosovo mleko, zelena curry pasta, palmin sladkor in ribja omaka. Konsistenca njegove omake se spreminja glede na količino uporabljenega kokosovega mleka.
piščanca narežemo na koščke in posujemo z jedilnim škrobom ter dobro premešamo
v globji posodi ga na žlici olja zlatorjavo popečemo in ga damo ven na krožnik
dodamo še žlico olja in pražimo čebulo, jo zalijemo z vinom, po potrebi še z vodo ali jušno osnovo
ko je čebula popražena, dodamo še nariban česen in ingver, hitro popražimo
dodamo karijevo pasto
(po svojem okusu, 3 žlice je za deca OK, za ženske preveč)
in dve žlici kokosove kreme, pražimo 2-3 min da se izloči maščoba, dodamo še narezano zelenjavo, hitro popražimo
dodamo kokosovo kremo, limonsko travo, ki smo jo prej potolkli, limetine liste, piščančjo osnovo in če ti je slučajno premalo pekoče, dodaš še čili
zavreš, zmanjšaš ogenj, notri vrneš piščanca in kuhaš 10 minut
minuto pred koncem dodaš še sladkor, ribjo omako, ter svežo baziliko, preveri okuse,
postrežeš z rižem ali riževimi rezanci in posuješ z ocvrto čebulo