Sicer naj bi bila to hladna jed, ampak meni se odlično poda topla s praženim krompirjem
v primerno posodo namečemo vso zelenjavo in meso
zalijemo najprej samo z vinom in če imamo čas, pustimo marinirati vsaj eno uro, potem dodamo še vodo da pokrije meso in damo kuhat kot juho, na minimalno brbotanje
Čas kuhanja je odvisen od kvalitete mesa, za govedino bo precej več kot za teletino, najhitreje pa bo pljučna, ki pa jo je pomoje za to jed škoda.
Meso mora biti mehko, ne sme pa razpadati
ko je meso kuhano, ga vzamemo ven, pokrijemo s folijo in damo vsaj za 2 uri v hladilnik.
Če boš delal toplo verzijo, pa meso pusti v juhi na toplem
v sekljalnik damo vse sestavine za preliv
zmešamo do gladkega, po potrebi malo zalijemo z jušno osnovo
ohlajeno meso zelo tenko narežemo, prelijemo z omako ter dodamo kapre in posujemo s peteršiljem in drobnjakom
če si za toplo verzijo, pa postrezi s pire krompirjem ter kuhano zelenjavo ali pa s praženim krompirjem