Print Options:

2.8. Trlje s pomarančno omako

Način priprave
Kuhinja
Vrsta jedi , ,
Težavnost Beginner
Porcij 2
Description

Verjemi da je bradač odlična izbira, pozabi na orado in brancina

sestavine
  • 4 kos trlja (srednja velikost)
  • sol, poper
  • 0.5 kos čebula
  • 2 žlica olivno olje
  • kajenski poper (ali čili kosmiči)
  • 1 kos inčun
  • 1 žlica kapre
  • 1 deciliter belo vino
  • 2 kos pomaranča (1 dcl sok)
  • 2 rezina panceta
  • peteršilj
  • 10 centimetrov por
  • 0.25 kos rdeča paprika
  • rožmarin
lahek poletni obrok
  1. na olivnem olju pražiš čebulo, zaliješ z vinom, dodaš inčune in kapre

     

  2. ko je čebula že mehka, dodaš še panceto

  3. ribice

    trlje soliš in popraš, morda kajenski, ter jih samo popečeš, lahko pa v moko ali pa celo ocvreš, pač po želji

  4. omaki dodaš pomarančni sok, por papriko in vejico rožmarina, ter pokuhaš

  5. ko je omaka željene gostote, dodaš še peteršilj

  6. in postrežeš

    če imaš, dodaš še popražene pinjole in rezino pomaranče