narediš si pač z ribami ki jih imaš, meni so vse vrhunske, največkrat če delam samo zase, naredim s pekočimi, mal za pockljat so pa seveda tiste s tartufi
čebulo narežeš in kar na olju iz konzerve pražiš
če imaš višek vina ga dodaj, če ne pospešiš čebulo z vodo
tokrat ne soli, je vse precej slano, boš na koncu če bo potreba
če imaš dodaš slano sardelo
ne rabiš jo nič matrat, bo v tekočini povsem razpadla, samo še kost ven potegneš
po želji dodaš kapre, olive in še izbrane ribe, pa ne jih pretegvat, samo pregreješ in je
če nisi pozabil pristavit, so testenine kuhane
testenine predevaj direktno iz lonca brez odcejanja, da gre zraven še kanček vode za omako
vse skupaj dobro premešaj
serviraj na krožnike
in obvezno ogromno parmezana
testenine so primerne vse, pač takšne, ki ti pašejo ali jih imaš na zalogi
definitivno pa so najboljše sveže, če le imaš čas si jih naredi, ne bo ti žal
ta jed je definitivno primerna za poletne dneve, ko se z družbo kje "zatakneš", zvečer pa bi vseno rad nekaj dobrega pojedel