Če iščeš recept za romantično večerjo v dvoje, je to zagotovo to.
no če boš tole delal za romantično večerjo, je najlažje, da malo poenostaviš, kupiš že pečene zmrznjene prsi, prej pripraviš omako in skuhaš polento, na koncu pa v 10-15 minutah vse skupaj sestaviš
vzameš nekaj od črnega jagodičevja, kar ti je pri srcu ali pač kar je na razpolago, verjetno najlažje kadarkoli dobiš zmrznjene borovnice.
Na žlici masti od račke počasi tenstaš borovničke, da se povsem zmehčajo,
dodaš vino, ga povreš, dodaš sol, poper, med, pokuhaš do željene gostote - marmelade, dodaš še konjak, paziš da ne boš kaj zakuril in prižgeš ogenj, ko pogoridaš na kraj na toplo
vmes, že ko pečemo prsa in delamo omako, pristavimo vodo in mleko za polento, skuhamo po navodilih
po želji dodamo nariban parmezan in pa obvezno mandlje najboljše v lističih
damo v namaščen ali s peki papirjem obložen model in ohladimo, lahko še dodatno vtisnemo cele mandlje
tik pred serviranjem polento narežemo in jo na maščobi od račke hrustljavo zapečemo z obeh strani
vse skupaj še lepo zložiš na krožnik, postrežeš in počakaš na nagrado 😉