2.2. Račje prsi z borovničevo omako

Porcij: 2 Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Francija, Domača kuhinja
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
yummy

2.2. Račje prsi z borovničevo omako

Težavnost: Beginner
Porcij: 2

Opis

Če iščeš recept za romantično večerjo v dvoje, je to zagotovo to.

sestavine

račja prsa

omaka

polenta z mandlji

navodila za pripravo

račje prsi

  1. no če boš tole delal za romantično večerjo, je najlažje, da malo poenostaviš, kupiš že pečene zmrznjene prsi, prej pripraviš omako in skuhaš polento, na koncu pa v 10-15 minutah vse skupaj sestaviš

omaka

  1. vzameš nekaj od črnega jagodičevja, kar ti je pri srcu ali pač kar je na razpolago, verjetno najlažje kadarkoli dobiš zmrznjene borovnice.

    Na žlici masti od račke počasi tenstaš borovničke, da se povsem zmehčajo, 

  1. dodaš vino, ga povreš, dodaš sol, poper, med, pokuhaš do željene gostote - marmelade, dodaš še konjak, paziš da ne boš kaj zakuril in prižgeš ogenj, ko pogoridaš na kraj na toplo

polenta

  1. vmes, že ko pečemo prsa in delamo omako, pristavimo vodo in mleko za polento, skuhamo po navodilih

  1. po želji dodamo nariban parmezan in pa obvezno mandlje najboljše v lističih

  1. damo v namaščen ali s peki papirjem obložen model in ohladimo, lahko še dodatno vtisnemo cele mandlje

  1. tik pred serviranjem polento narežemo in jo na maščobi od račke hrustljavo zapečemo z obeh strani

  1. vse skupaj še lepo zložiš na krožnik, postrežeš in počakaš na nagrado 😉

Ključne besede: račja prsa, borovnice, aronija, robida, Duck Breast with Blueberry Sauce

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja