2.11. Svinjska ribica z jabolki in figami
Opis
Za ta recept je idealna svinjska ribica, lahko pa vzamemo tudi kotlete, pa jih bomo pač malo bolj podušili
sestavine
navodila za pripravo
-
svinjsko ribico narežemo, solimo, popramo, namažemo z gorčico in na maščobi hitro popečemo z obeh strani
-
meso poberemo na krožnik
-
ter na isti maščobi, po potrebi jo še malo dodamo, čebulo pražimo do mehkega, cca 10 min, jo solimo, popramo, zalijemo z vinom
-
dodamo še korenje in por, pražimo še cca 5 min
-
dodamo narezan jabolka in fige, kapre, lovor, pražimo cca 10 min, da jabolka in fige malo karamelizirajo
-
zalijemo z jušno osnovo, dodamo timijan, vrnemo meso in počasi kuhljamo 10-20 min
-
omaka bi se morala malček zgostiti oz povreti, če ne malo pojačaj ogenj za kakšno minuto, če imaš pa zelo preredko, vzameš nekaj tekočine in kakšen kos jabolka in ga zmiksaš ter vrneš nazaj
-
zraven paše seveda pire krompir, njoki, kroketi ali krompir iz pečice, če pa imaš ločevalno dieto pa žal nič od tega ampak skledo solate😜
po želji zraven postrežeš še brusnični džem