2.11. Krompir iz pečice za prilogo
Opis
v to sestavljanko lahko dodaš zelenjavo po svojem izboru, lahko izpustiš slanino, čebulo...
sestavine
kot priloga
navodila za pripravo
-
slanino narežeš na kocke ali trakce, jo malo popražiš, kar brez olja, ima sama dovolj maščobe
-
krompir narežeš na tanjše rezine
-
prav tako čebulo
-
pekač namažeš z maslom, pomožnosti z zeliščnim
-
potem pa delaš plasti, krompir, čebula, slanina, krompir...
-
vmes dodaš še malo masla
-
zaključiš s krompirjem
-
po želji si narediš mlečni oz smetanov preliv
-
krompir preliješ z jušno osnovo oz mlečnim prelivom
-
naribaš še sir in pogledaš če je potrebno počistiti hladilnik in morda dodaš kaj zelenjave
-
vržeš v pečico segreto na 180°C za 45+minut, oz toliko da je krompi mehak, ko ga prebodemo z vilico