19.03. Brancin v vinski omaki

Porcij: 4 Skupni čas: 45 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Mediteranska kuhinja, domača kuhinja, Surf & turf
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
nedeljsko kosilo

19.03. Brancin v vinski omaki

Težavnost: Beginner Čas priprave 15 mins Čas kuhanja 30 mins Skupni čas 45 mins
Temperatura kuhanja: 200  C Porcij: 4

Opis

Ta recept je odličen, eleganten, enostaven, ampak tudi impresiven obrok.

sestavine

navodila za pripravo

  1. ribe očistimo, dobro operemo, posušimo s papirnato brisačko, začinimo po svojem okusu, z začimbami ki nam odgovarjajo, lahko tudi samo s soljo, jaz pač prisegam naže pripravljeno mešanico za ribe

  1. če bomo poleg postregli krompir, ga 10 min pokuhamo v jušni osnovi

  1. začinjene ribe pomokamo, višek otresemo

  1. ribice na olivnem olju hitro popečemo z obeh strani cca 1-2 min odvisno od debeline, toliko da dobijo hrustljavo skorijco

    vmes olupimo šalotko in narežemo šampinjone

  1. v kozici pripravimo omako, zavremo rdeče vino, ribjo osnovo, lovor, česen, gobje betke, solimo in popramo, ter povremo do polovice

  1. v ponvo damo žlico masla in olivno olje, če imaš banana šalotko jo prerežeš na polovico in jih pražimo, vmes malo po potrebi zalivamo z jušno osnovo, solimo in popramo

  1. po cca 10 minutah jih dodamo ribam v pekaču, priklopimo pečico na 200°C

  1. po potrebi v ponev dodamo še kapljo olja, hitro popražimo slanino, gobe in por, samo malo, ker se bo do konca speklo v pečici

  1. če imaš verzijo s krompirjem, ga tudi dodaš

  1. za ribice najdemo primerno velik pekač

  1. dodamo šalotko, prelijemo z omako, dodamo šampinjone, slanino, por in krompir, ter postavimo v ogreto pečico na 200°C za 10-15 min odvisno od teže rib

  1. serviramo, najbolje na ogrete krožnike, drobno nasekljamo peteršilj in potresemo

Ključne besede: Surf & turf, riba, šampinjoni

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja