Ta preprost recept za testenine z lososom je pripravljen v manj kot 30 minutah, ker pa je brez težke smetane, je več kot primeren za poletne mesece ali hitro večerjo.
na olju in maslu pražimo čebulo, popramo, dodamo inčune, zalijemo z vinom, po potrebi še z vodo ali jušno osnovo
ko je čebula že popražena, dodamo por in hitro poražimo, po želji dodamo še čili ali kajenski poper
če delaš v času špargljev lahko por zamenjaš z njimi ali pa uporabiš oboje, od viška ne boli glava
dodamo še na manjše kose narezanega lososa, kapre, če imaš češnjev paradižnik ga tudi notri vrzi, narezanega na polovice, da se popeče
lososa na hitro popečemo ali pa samo pregrejemo, dodamo še peteršilj, koper, preverime okuse in po potrebi solimo
testenine so tudi že kuhane in jih zajemamo direktno iz posode brez odcejanja, tako da ujamemo še malo tekočine, da bodvse skupaj malo bolj žoftno
testenine dodajamo postopoma in vedno dobro premešamo, da so vse sestavine enakomerno razporejene
rabimo samo še parmezan in dober tek