Huli je havajska beseda za "obrniti". Ker je bila jed prvotno pripravljena na žaru, so opazovalci vzklikali "huli huli", ko je bilo treba piščance obrniti in polivati po drugi strani.
če piščančjih stegen nimaš brez kosti, jih najprej izkoščiči - kosti zmrzni za jušno osnovo, lahko sicer uporabiš tudi prsa, samo bodo precej suha če jih boš pekel na žaru
soliš, ne preveč ker je sojina slana, popraš, potreseš z dimljeno papriko
zmešaš sestavine za marinado, jo cca 1,5 dcl shraniš za mazanje in za polivko, ostalo pa preliješ po piščancu, pokriješ s folijo, daš v hladilnik čez noč, ko pa začneš kurit žar pa vzameš ven
no pri nas je pihal veter ke pr norch pa je blo treba v ponvi speči, definitivno pa je boljše na žaru, če ne pečeš ti, se pa vmes mal zader "huli huli" pa spomni, da je treba mal premazat z marinado
pristaviš še vodo za riž in skuhaš po navodilih
ko so stegnca pečena jih poberi dol in zavi v folijo, naj malo počivajo
ko daš piščančka počivat pa gor vržeš še kolute ananasa in po želji zelenjavo, rdečo papriko, por...
istočasno daš v manjšo posodo še shranjeno marinado in jo zreduciraš
postrežeš kepico riža, kolut ali dva ananasa, pečeno stegno in vse preliješ z reducirano lepljivo omako, na televiziji pa poiščeš "NCSI Hawaii"😋