Če slučajno nimaš ostankov pireja pa se ti je tole zaluštalo, poglej tole povezavo;
no ostali, se pa lotimo še enih žogic. Količine v tabeli so zelo prilagodljive, pač glede na to koliko pireja nam je ostalo in seveda koliko mokrega smo naredili, pač paziš da je razmerje med ostro moko in jedilnm škrobom 2/3 in 1/3
v pire damo poleg moke še jajce in solimo ter popramo, dodamo še parmezan in hitro zgnetemo testo, če pa želimo pa lahko dodamo še katero od nam ljubih zelišč, mlado čebulo ali morda celo kreolsko mešanico začimb
odtrgamo za žlico testa in ga sploščimo
na sredino dodamo košček sira
in ga res dobro zapremo, z rokami oblikujemo žogico, tako da res ni nikjer nobene luknje skozi katero bi lahko pobegnil sir
če želiš lahko za malo ostrine dodaš kanček srirache
žogice bolj na trdo povaljamo v sezamu, da se semenči lepo primejo
če ti sezam ni pri srcu, jih lahko povaljaš samo v moki ali pa nadaljuješ v jajcu in drobtinah za klasično pohanje
olje segrejemo na 1700C, da preverimo notri vržemo košček testa, nato v več krogih cvremo po nekaj kosov, vmes večkrat obrnemo, da se lepo obarvajo z vseh strani
odcedimo na papirnati brisački
in postrežemo s tvojo najljubšo omako ali pa jih jemo kar tako, morda s čilijevo majonezo...
Če jih delaš kot samostojni obrok, lahko poleg sira dodaš še šunko, kečap in začimbe za pico in dobimo odlične pica krokete, morda pa jih nadevamo s popečenim mletim mesom in imamo mini arancine...