17.4. Ocvrte žogice s sirom
sestavine
navodila za pripravo
-
Če slučajno nimaš ostankov pireja pa se ti je tole zaluštalo, poglej tole povezavo;
no ostali, se pa lotimo še enih žogic. Količine v tabeli so zelo prilagodljive, pač glede na to koliko pireja nam je ostalo in seveda koliko mokrega smo naredili, pač paziš da je razmerje med ostro moko in jedilnm škrobom 2/3 in 1/3
-
v pire damo poleg moke še jajce in solimo ter popramo, dodamo še parmezan in hitro zgnetemo testo, če pa želimo pa lahko dodamo še katero od nam ljubih zelišč, mlado čebulo ali morda celo kreolsko mešanico začimb
-
odtrgamo za žlico testa in ga sploščimo
-
na sredino dodamo košček sira
-
in ga res dobro zapremo, z rokami oblikujemo žogico, tako da res ni nikjer nobene luknje skozi katero bi lahko pobegnil sir
-
če želiš lahko za malo ostrine dodaš kanček srirache
-
žogice bolj na trdo povaljamo v sezamu, da se semenči lepo primejo
-
če ti sezam ni pri srcu, jih lahko povaljaš samo v moki ali pa nadaljuješ v jajcu in drobtinah za klasično pohanje
-
olje segrejemo na 1700C, da preverimo notri vržemo košček testa, nato v več krogih cvremo po nekaj kosov, vmes večkrat obrnemo, da se lepo obarvajo z vseh strani
-
odcedimo na papirnati brisački
-
in postrežemo s tvojo najljubšo omako ali pa jih jemo kar tako, morda s čilijevo majonezo...
Če jih delaš kot samostojni obrok, lahko poleg sira dodaš še šunko, kečap in začimbe za pico in dobimo odlične pica krokete, morda pa jih nadevamo s popečenim mletim mesom in imamo mini arancine...