V ameriški kitajski kuhinji je to ocvrta jed, sestavljena iz rezancev, mesa (najpogostejši je piščanec, včasih pa ga nadomestijo svinjina, govedina, kozice ali tofu), čebule in zelene. Pogosto ga postrežejo kot posebno jed v zahodnjaških kitajskih restavracijah. Pogost je tudi vegetarijanski ali veganski chow mein.
piščanca narežemo na koščke, popramo in posujemo z jedilno sodo bikarbono, prelijemo še z žlico omake in pustimo cca 10 min
v skledici zmešamo vse sestavine za omako
pristavimo osoljeno vodo in skuhamo izbrane rezance po navodilih na embalaži.
na sezamovem olju lepo popečemo piščanca z vseh strani, dodamo narezan beli del mlade čebule, pražimo še 1 minuto, čisto na koncu pa dodamo še nastrgan česen in ga samo zadišimo
najlažje in najhitreje je, če uporabimo pripravljeno mešanico kitajske zelenjave, če pa jo slučajno nimamo, pa že pred pričetkom narežemo korenje, zelje, papriko oz. kar pač imamo v hladilniku, zelenjavo stresemo k mesu in odvisno od tega kaj smo uporabili, pražimo 1-3 min
dodamo še odcejene rezance, res dobro premešamo cca 1 min
zalijemo še z omako, premešamo, da se vsi rezanci prekrijejo z omako, posujemo še z zelenim delom mlade čebule in postrežemo.
Po želji posujemo še s sezamom.