Buritosi so polnjeni s slanimi sestavinami, najpogosteje z mesom, kot je govedina, piščanec ali svinjina, pogosto pa vključujejo tudi druge sestavine, kot so riž, fižol , zelenjavo, kot so zelena solata in paradižnik, sir in začimbe, kot so salsa, pico de gallo, guacamole ali kisla smetana. Odlično se obnesejo, ko moramo porabiti ostanke riža ali piščanca z žara...
najlažje in najhitreje je če vzamemo že pripravljene začimbe za burrito
meso narežemo na trakce, začinimo in pustimo vsaj 15 min
na olju pražimo čebulo in nastrgan korenček
dodamo meso in popečemo z vseh strani
vrhunsko je če imamo za porabit včerajšnji riž, če ne najprej skuhamo riž, lahko že zjutraj, da se ohladi in posuši
mesu dodamo še riž, dobro premešamo, da se pregreje
tortilo v ponvi pogrejemo vsako posebej, še lažje pa je če jih vržemo vse skupaj v pečico na 1000C in imamo vse naenkrat segrete
damo na mizo tortile in nadev, zelenjavo pa kar nam pač paše, potresemo še s čedarjem in prelijemo s s riracho