Print Options:

17.3. piščančji Burrito na hitro

Način priprave ,
Kuhinja
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 10 mins Čas kuhanja: 20 mins Skupni čas: 30 mins
Porcij 4
Description

Buritosi so polnjeni s slanimi sestavinami, najpogosteje z mesom, kot je govedina, piščanec ali svinjina, pogosto pa vključujejo tudi druge sestavine, kot so riž,  fižol , zelenjavo, kot so zelena solata in paradižnik, sir in začimbe, kot so salsa, pico de gallo, guacamole ali kisla smetana. Odlično se obnesejo, ko moramo porabiti ostanke riža ali piščanca z žara...

sestavine
  • 100 g riž (lahko ostanki od včeraj)
  • 150 g piščančje stegno, prsa (lahko ostanke od žara)
  • začimbe za burrito
  • 1 kos čebula
  • 2 ž olje
  • 1 kos korenje
  • 0,5 steblo zelena
  • 1 dcl belo vino
  • 8 kos tortilje
  • kuhan rdeči fižol
  • čebula
  • paprika
  • paradižnik
  • zelena solata
  • nariban chedar (ali drugi sir)
  • nacho sir
  • koruza
  • sriracha
navodila za pripravo
  1. najlažje in najhitreje je če vzamemo že pripravljene začimbe za burrito

  2. meso narežemo na trakce, začinimo in pustimo vsaj 15 min

  3. na olju pražimo čebulo in nastrgan korenček

  4. dodamo meso in popečemo z vseh strani

  5. vrhunsko je če imamo za porabit včerajšnji riž, če ne najprej skuhamo riž, lahko že zjutraj, da se ohladi in posuši

  6. mesu dodamo še riž, dobro premešamo, da se pregreje

  7. tortilo v ponvi pogrejemo vsako posebej, še lažje pa je če jih vržemo vse skupaj v pečico na 1000C in imamo vse naenkrat segrete

    damo na mizo tortile in nadev, zelenjavo pa kar nam pač paše, potresemo še s čedarjem in prelijemo s s riracho

Ključne besede: mehika, buritto