17.3. piščančji Burrito na hitro

Porcij: 4 Skupni čas: 30 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Mehika
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
from leftovers

17.3. piščančji Burrito na hitro

Težavnost: Beginner Čas priprave 10 mins Čas kuhanja 20 mins Skupni čas 30 mins
Porcij: 4

Opis

Buritosi so polnjeni s slanimi sestavinami, najpogosteje z mesom, kot je govedina, piščanec ali svinjina, pogosto pa vključujejo tudi druge sestavine, kot so riž,  fižol , zelenjavo, kot so zelena solata in paradižnik, sir in začimbe, kot so salsa, pico de gallo, guacamole ali kisla smetana. Odlično se obnesejo, ko moramo porabiti ostanke riža ali piščanca z žara...

sestavine

navodila za pripravo

  1. najlažje in najhitreje je če vzamemo že pripravljene začimbe za burrito

  2. meso narežemo na trakce, začinimo in pustimo vsaj 15 min

  3. na olju pražimo čebulo in nastrgan korenček

  4. dodamo meso in popečemo z vseh strani

  5. vrhunsko je če imamo za porabit včerajšnji riž, če ne najprej skuhamo riž, lahko že zjutraj, da se ohladi in posuši

  6. mesu dodamo še riž, dobro premešamo, da se pregreje

  7. tortilo v ponvi pogrejemo vsako posebej, še lažje pa je če jih vržemo vse skupaj v pečico na 1000C in imamo vse naenkrat segrete

    damo na mizo tortile in nadev, zelenjavo pa kar nam pač paše, potresemo še s čedarjem in prelijemo s s riracho

Ključne besede: mehika, buritto

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja