Print Options:

16.3. Praženi rezanci – Mee hoon

Način priprave ,
Kuhinja
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 10 mins Čas kuhanja: 10 mins Skupni čas: 20 mins
Porcij 2
Description

Bihun goreng, bee hoon goreng ali mee hoon goreng se v indonezijskem in malajskem jeziku nanaša na jed iz ocvrtih rezancev, kuhanih z riževimi vermicelli.

sestavine
  • 3 ž olje
  • 3 strok česen
  • 150 g piščančja prsa (ali kozice)
  • 200 g vermicelli rezanci
  • 2 kos mlada čebula
  • 1 pest kalčki
  • 2 kos jajce
  • omaka
  • 3 ž svetla sojina omaka
  • 1 ž ostrigina omaka
  • 1 čž sladkor
  • 0,5 čž beli poper
  • 1 ž voda
  • 0,5 čž sambal olek (ali po okusu)
navodila za pripravo
  1. če imaš česen ki že odganja, ga prepolovi po dolžini in kalček vzemi ven, ker zna greniti

    pristavimo vodo in pripravimo riževe rezance po navodilih, odcedimo

  2. na olju hitro zadišimo nastrgan česen

  3. dodamo narezanega piščanca, popečemo z vseh strani, ko je popečen dodamo omako omake je dejansko malo, prav v tem se ta jed razlikuje od podobnih, ker gre tu za pražene oz pečene rezance, torej ne smejo plavati v omaki
  4. povečamo ogenj, dodamo rezance, dobro premešamo, da se meso lepo porazdeli, potem pa samo občasno premešamo, tako da se rezanci malo zapečejo, če imamo manjši vok, razdelimo meso in rezance na polovico, ker nam drugače ne bo uspelo rezancev popeči
  5. dodamo še kalčke in mlado čebulo, mešamo cca 1 min samo toliko da se kalčki pregrejejo

  6. za serviranje lahko naredimo omleto in jo strgamo ali pa za vsakega spečemo po eno jajce na oko

  7. po vrhu potresemo  z zelenim delom mlade čebule in po želji s svežim narezanim čilijem ali pač samo papriko

Ključne besede: vermicelli, riževi rezanci, Malezija, Azija