16.3. Praženi rezanci – Mee hoon

Porcij: 2 Skupni čas: 20 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Azija, Malezija
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
hitro pripravljeno

16.3. Praženi rezanci – Mee hoon

Težavnost: Beginner Čas priprave 10 mins Čas kuhanja 10 mins Skupni čas 20 mins
Porcij: 2

Opis

Bihun goreng, bee hoon goreng ali mee hoon goreng se v indonezijskem in malajskem jeziku nanaša na jed iz ocvrtih rezancev, kuhanih z riževimi vermicelli.

sestavine

omaka

navodila za pripravo

  1. če imaš česen ki že odganja, ga prepolovi po dolžini in kalček vzemi ven, ker zna greniti

    pristavimo vodo in pripravimo riževe rezance po navodilih, odcedimo

  2. na olju hitro zadišimo nastrgan česen

  3. dodamo narezanega piščanca, popečemo z vseh strani, ko je popečen dodamo omako omake je dejansko malo, prav v tem se ta jed razlikuje od podobnih, ker gre tu za pražene oz pečene rezance, torej ne smejo plavati v omaki
  4. povečamo ogenj, dodamo rezance, dobro premešamo, da se meso lepo porazdeli, potem pa samo občasno premešamo, tako da se rezanci malo zapečejo, če imamo manjši vok, razdelimo meso in rezance na polovico, ker nam drugače ne bo uspelo rezancev popeči
  5. dodamo še kalčke in mlado čebulo, mešamo cca 1 min samo toliko da se kalčki pregrejejo

  6. za serviranje lahko naredimo omleto in jo strgamo ali pa za vsakega spečemo po eno jajce na oko

  7. po vrhu potresemo  z zelenim delom mlade čebule in po želji s svežim narezanim čilijem ali pač samo papriko

Ključne besede: vermicelli, riževi rezanci, Malezija, Azija

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja