Print Options:

16.11.Yakamein; Kreolska juha z rezanci

Način priprave
Kuhinja ,
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 15 mins Čas kuhanja: 3 hrs Skupni čas: 3 hrs 15 mins
Porcij 5
Description

Variant je kar nekaj, osnova pa so goveje meso, testenine in kuhano jajce

Hrana za dušo
    Kreolska mešanica začimb
  • 2 čajna žlička čebula v prahu
  • 2 čajna žlička česen v prahu
  • 1 čajna žlička origano
  • 1 čajna žlička bazilika
  • 2 čajna žlička timijan
  • 2 čajna žlička beli poper (za srednje pekoče)
  • 2 čajna žlička poper mleti črni (za srednje pekoče)
  • 2 čajna žlička kajenski poper (za srednje pekoče)
  • 5 čajna žlička mleta paprika
  • 3 čajna žlička sol
  • juha
  • 2 Liter voda
  • 150 mililitrov sojina omaka
  • 1 žlica worchester omaka
  • 2 žlice kečap
  • 1 žlica pekoča omaka (za bolj pekoče)
  • 1 kos goveja kocka
  • sol
  • 1 kg goveje stegno
  • 15 kos kozice (večje)
  • 5 kos jajce
  • 300 g špageti
Instructions
    kreolska mešanica začimb
  1. vse začimbe stresemo v skledico in dobro premešamo 

  2. meso narežemo na večje kose, ko bo kuhano pa ga bomo na manjše grižljaje

  3. mešanico začimb stresemo v vodo in zavremo

  4. dodamo narezano meso in kuhamo 3-4 ure,kot govejo juho, lepo počasi, dokler meso ni mehko

    čas kuhanja je seveda odvisen od kosa mesa
  5. ko je meso mehko, ga poberemo iz juhe

  6. skuhamo testenine po našem izboru, lahko jajčne ali riževe

  7. juhi dodamo kečap, worčestersko omako, sojino omako in če ti ni še dovolj pekoče, pa še pekočo omako, ter malo povremo, malo pred konem pa hitro pokuhamo še kozice

  8. v vmesnem času smo trdo skuhali jajca, meso narezali na manjše grižljaje

  9. na krožnik serviramo testenine, dodamo narezano meso in kozice, prelijemo z juho, ter dodamo prerezano jajce ter posujemo z mlado čebulo

  10. preostalo omako shranimo v hladilniku ali zamrznemo, pa lahko drugič kar v juhi skuhamo drugačne testenine

  11. pa imamo hitro pripravljen obrok

  12. pa še eno panacoto iz vrečke pa je

Ključne besede: Kitajska, testenine, govevedina, amerika, kreolska kuhinja