Če želiš nekaj posebnega za večerjo, presenetiti partnerja ali se izkazati pred prijatelji na zabavi... to je to, ne moreš zgrešiti
v stekleni ali keramični posodi zmešamo vse sestavine za marinado, če imamo prsa s kožo, jo na kocke zarežemo do mesa
meso mariniramo vsaj 30 min, najbolje čez noč
če so prsa s kožo, jih najprej popečemo s kožo navzdol cca 6 min(odvisno od velikosti), obrnemo in še cca 4 min
če želiš lahko zraven popečeš zelenjavo
nikar ne presuši prsi, znotraj morajo biti še rožnata, potem jih zaviješ v folijo, naj malo počivajo, ti pa ne
vmes ko pečeš prsa si pripraviš pomarančo in mandarino, 1 pomarančo olupiš in izrežeš krhlje brez opne, mandarine so po želji, lahko tudi vložene, dodajo odličen okus
odvečno olje od prsi odliješ, pustiš 1-2 žlici, pražiš čebulo, zaliješ z vinom, soliš popraš
če so pomaranče hudo škropljene lahko uporabiš tudi sušeno skorico, drugače pa res temeljito operi lupino
lupinico nastrgaj
dodaš krhlje pomaranče in po želji mandarine, zaliješ s sokom 2 pomaranč, dodaš med, dobro premešaš
in počasi kuhljaš, da se zgosti, če se ti še vedno zdi preveč vodeno (če so bile ogromne pomaranče), lahko v skodelico daš nekaj žlic tekočine in v njej raztopiš 1 čž gustina ter vmešaš v omako
račka se je odpočila, jo narežeš, dodaš omako in riž ali pa rezance ali pač nič
ker bodo otroci račko pojedli, riž pa za ranjenike pustili
no zase pa si le postrezi kot ti paše, morda še popečeno zelenjavo, če ti paše