15.9. Račje prsi s pomarančno omako

Porcij: 2 Težavnost: Intermediate
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
nedeljsko kosilo

15.9. Račje prsi s pomarančno omako

Težavnost: Intermediate
Porcij: 2

Opis

Če želiš nekaj posebnega za večerjo, presenetiti partnerja ali se izkazati pred prijatelji na zabavi... to je to, ne moreš zgrešiti

sestavine

marinada

navodila za pripravo

marinada

  1. v stekleni  ali keramični posodi zmešamo vse sestavine za marinado, če imamo prsa s kožo, jo na kocke zarežemo do mesa

    meso mariniramo vsaj 30 min, najbolje čez noč

peka

  1. če so prsa s kožo, jih najprej popečemo s kožo navzdol cca 6 min(odvisno od velikosti), obrnemo in še cca 4 min

  1. če želiš lahko zraven popečeš zelenjavo

  1. nikar ne presuši prsi, znotraj morajo biti še rožnata, potem jih zaviješ v folijo, naj malo počivajo, ti pa ne

  1. vmes ko pečeš prsa si pripraviš pomarančo in mandarino, 1 pomarančo olupiš in izrežeš krhlje brez opne, mandarine so po želji, lahko tudi vložene, dodajo odličen okus

omaka

  1. odvečno olje od prsi odliješ, pustiš 1-2 žlici, pražiš čebulo, zaliješ z vinom, soliš popraš

  1. če so pomaranče hudo škropljene lahko uporabiš tudi sušeno skorico, drugače pa res temeljito operi lupino 

  1. lupinico nastrgaj

  1. dodaš krhlje pomaranče in po želji mandarine, zaliješ s sokom 2 pomaranč, dodaš med, dobro premešaš

  1. in počasi kuhljaš, da se zgosti, če se ti še vedno zdi preveč vodeno (če so bile ogromne pomaranče),  lahko v skodelico daš nekaj žlic tekočine in v njej raztopiš 1 čž gustina ter vmešaš v omako

  1. račka se je odpočila, jo narežeš, dodaš omako in riž ali pa rezance ali pač nič

  1. ker bodo otroci račko pojedli, riž pa za ranjenike pustili

  1. no zase pa si le postrezi kot ti paše, morda še popečeno zelenjavo, če ti paše

Ključne besede: račje prsi, pomarančna omaka,

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja