sicer nisem ljubitelj juh, so pa drugi člani, meni pride prav dvakrat na leto, ob prehladu, no pa tudi kot odlična jušna osnova.
No vrhunska stvar je pa "jesih flajš", no tu nam pa prav pride kuhana govedina
čebulo prereži na pol, poglej da ni morda kaj gnilega, ne lupi, samo očisti in na ognju ali v ponvi popeci
v 5 l lonec zmečemo vse sestavine in zalijemo z mrzlo vodo. Če imaš meso zmrznjeno bo še bolje, samo nekih 30 min dalj bo trajalo
jest jo kuham čist počasi, da komaj vidiš kakšen mehurček in pa priprto pokrovko. Solimo in vegetamo bolj proti koncu, ko so okusi že jasni. Pri meni se kuha vsaj 4 ure, ker dam običajno notri zmrznjeno meso. Precej je seveda odvisno od kosa mesa, pač kuham, da je dejansko mehko, ker gre kot rečeno v solato
pri nas ne morejo nikoli počakati, da je meso do konca skuhano in se že prej jemlje ven in pije kar po šalicah, no kasnje pa je s kroglicami ali cmočki...
če pa je vseeno kaj ostane, gre v lončke in imamo pripravljeno osnovo za ostale naše podvige
Prav tako ne zavrzi zelenjave, če je niste pojedli, zmiksaš i n zmrzneš v manjših lončkih ali kockah in imaš za zgoščevanje omak