Print Options:

15.10. Koktajl s kozicami / prawn coctail

Kuhinja
Vrsta jedi ,
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 10 mins Čas kuhanja: 5 mins Skupni čas: 15 mins
Porcij 4
Description

Še en obvezen član vsake zabave

sestavine
    omaka Marie rose
  • 5 žlica majoneza
  • 2 žlica kečap
  • 1 čajna žlička worchester omaka
  • 0.5 čajna žlička mleta paprika
  • 1 ščep dimljena paprika
  • 1 ščep kajenski poper
  • 1 čajna žlička beli poper
  • sol
  • 2 čajna žlička hren iz kozarčka
  • tabasco
  • 1 čajna žlička brandy (ali viski, vodka)
  • 2 žlici limonin sok (jabolčni kis)
  • 300 gramov kozice repki
  • 1 deciliter belo vino
  • 4 list ledenka
  • drobnjak
  • peteršilj
  • mlada čebula
  • redkvica
  • koperc
navodila za pripravo
  1. kozice hitro pokuhamo v vinu, če so prevelike, jih na koncu narežemo

  2. vse sestavine za omako damo v skodelico

  3. in dobro premešamo, preverimo okuse, po potrebi dodamo še limonin sok, sol in poper

  4. ledenko narežemo na trakce, 

  5. če pa serviramo v školjke, za spodaj pustimo cel list

  6. serviramo v primerne posodice, običajno so bili to kozarci za martini oz coctaile, lahko pa se znajdeš po svoje

  7. nakoncu posujemo še z mleto papriko ali bolje s kajenskim poprom

Ključne besede: škampi, kozice, coctail, koktail, mary rose