12.9. Pil Pil kozice z bucatini
Opis
Tapas je v bistvu majhen krožnik ali porcija in je odličen način, da poskusiš nekaj novega. No tole je pa "spicy espaguetis al pil pil"
sestavine
navodila za pripravo
-
na olju in maslu pražiš čebulo in na tanke lističe narezan česen, ne na prevročem ognju
-
takoj pristavi vodo in skuhaj testenine po navodilih
-
meni osebno so za ta recept bolj všeč manjše kozice, da jo dobiš v usta pri vsakem zalogaju, ti pa naredi po svoje
-
na malo masla ali olja popražimo panko drobtine
-
drobno sesekljamo peteršilj, češnjeve paradižnike pa razpolovimo
-
ko je česen nežno porjavel,
-
dodamo mleti papriki, dobro premešamo
-
dodamo še češnjev paradižnik, preverimo okuse, po potrebi solimo in popramo ali čilijamo, kar nam pač paše
-
popražene drobtinice sterešemo v šalico, dodamo seseklan peteršilj
-
testenine so tudi že kuhane in jih dodamo v posodo
-
vse skupaj dobro premešamo, potresemo s peteršiljem
-
bogato naribamo parmezan in postrežemo na krožnike, potresemo s panko drobtinami, potem pa samo še.... ja parmezan, a ne
in pa pogledamo, če se najde še kakšen kozarec vina.🍷
noro dobr, ti povem