12.9. Djevojački san – Karađorđev zrezek

Porcij: 4 Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Srbija
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
nedeljsko kosilo

12.9. Djevojački san – Karađorđev zrezek

Težavnost: Beginner
Porcij: 4

Opis

No tega recepta pa nisem nič spreminjal, ker je pač taka želja avtorja, no verjetno bi tudi za kakšen drug recept želeli tako, ampak za tega je Milovan Mića Stojanović to javno izrazil.  

Ingredients

tatarska

Za nastankom tega recepta je zanimiva zgodba, ki jo lahko prebereš na koncu recepta, če te zanima, mene je pritegnila.

  1. Sama priprava je dokaj preprosta, največja umetnost je dobiti stari trdi kajmak, saj je večini bolj všeč mladi primeren za mazanje in pa zadržati ta kajmak v notranjosti šnicle.

  2. Mesarju povej kaj boš delal da ti odreže lepo velike in tanke zrezke, no lahko so tud mal manjši kot moji, ker je res petarda za pojest sploh če ješ zraven še pomfri in solato. No zrezke ga prosi da ti spusti še čez mašino da se ne bo treba doma tolk matrat, če pa rad tolčeš zrezke jih pa sam lepo potolci.

  3. Na obeh straneh jih solimo in popramo, prej pa le preveri slanost kajmaka, da ne bo vse skupaj preveč slano. No za naja desca sem vzel pekoči kajmak, za ženske pa navadnega.

  4. S kajmakom tudi ni treba pretiravati, da ne bo ves stekel ven, ga boš dal še na koncu malo na mizo. Ko nanesemo kajmak levo in desno stranico zapognemo notri, preko damo spodnji rob in lepo zvijemo.

  5. preko damo spodnji rob in lepo zvijemo.

  6. Če se ti ni lepo posrečilo vzami zobotrebce in morebitne odprtine zapri, drugače bo ostal brez nadeva

  7. No ko imamo rolice lepo pripravljene, sledi klasično pohanje; moka, jajce, drobtine.

  8. Ker imamo precej velike korenjake si sestavine daj v primerno velike posode da ne boš imel težave.

  9. Najprej jih dobro povaljamo v moko, višek otresemo, lepo povaljaš v jajcu- če si se prej pripravil, al pa se pomatraš pa si ves od jajca, no na koncu pa še drobtine, jih dobro pritisneš, da se lepo primejo višek pa otreseš.

  10. V primerno ponev nalijemo olje za cvrtje pižgemo na zmerno visok ogenj, primerno temperaturo pa preverimo tako da notri vržemo drobtino ali vilico pomočimo v jajce in damo v olje, če nastajajo okoli mehurčki lahko pričnemo s cvrtjem.

  11. Cvremo lepo počasi na zmernem ognju in jih obračamo tako da so na koncu na vseh straneh zlato rjavi.

    Zraven postrežemo krompir na enega izmed načinov ki vam je pri srcu, obvezno tatarsko omako in solato po želji.

  12. KARAĐORĐEVA ŠNICLA NE TREBA DA BUDE OOOVOOOLIIIKA
Ključne besede: Karadžordžev zrezek

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja