če te je strah velike sipe, za prvič vzemi male sipice, pri nas so vedno v skrinji
če vzameš zmrznjene male sipe jih odtajaš )ali tudi ne) in po potrebi prepoloviš, če imaš večjo pa jo narežeš na grižljaj velike kocke
čebulo pražiš na olivnem olju, dodaš inčune, zalivaš z vodo ali jušno osnovo
ko je čebula godna dodaš panceto ali pršut, hitro popečeš, naribaš česen, ga zadišiš, zaliješ z vinom
dodaš korenje, zeleno, por ,lovor in peteršilj, malo popražiš
dodaš pelate, mezgo, črne olive ter začimbe po okusu, nežno kuhljamo cca 30 min oz da so sipice mehke (če so zmrznjene malo dlje)
vmes pristavimo vodo po navodilih za polento, dodamo začimbe in parmezan, ko zavre stresemo polento in mešamo
kuhano polento lahko stresemo na peki papir in poravnamo ali pa zakompliciramo z modelčki, po želji pa ohlajeno damo v pečico za cca 15 min na 180°C in jo še prej potresemo s parmezanom
postrežemo, potresemo s peteršiljem, parmezanom in 🍷
no še ena možnost; popečena sipica z morskim psom in šparglji v slanini
yummy 😋😋 😍