12.10. Sipe v golažu s polento

Porcij: 2 Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Mediteranska kuhinja
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
iz ene posode

12.10. Sipe v golažu s polento

Težavnost: Beginner
Porcij: 2

Opis

če te je strah velike sipe, za prvič vzemi male sipice, pri nas so vedno v skrinji

s

lahko vzameš hobotnico, veliko sipo ali male sipe

polenta

navodila za pripravo

  1. če vzameš zmrznjene male sipe jih odtajaš )ali tudi ne) in po potrebi prepoloviš, če imaš večjo pa jo narežeš na grižljaj velike kocke

  1. čebulo pražiš na olivnem olju, dodaš inčune, zalivaš z vodo ali jušno osnovo

  1. ko je čebula godna dodaš panceto ali pršut, hitro popečeš, naribaš česen, ga zadišiš, zaliješ z vinom

  1. dodaš korenje, zeleno, por ,lovor in peteršilj, malo popražiš 

  1. dodaš pelate, mezgo, črne olive ter začimbe po okusu, nežno kuhljamo cca 30 min oz da so sipice mehke (če so zmrznjene malo dlje)

  1. vmes pristavimo vodo po navodilih za polento, dodamo začimbe in parmezan, ko zavre stresemo polento in mešamo

  1. kuhano polento lahko stresemo na peki papir in poravnamo ali pa zakompliciramo z modelčki, po želji pa ohlajeno damo v pečico za cca 15 min na 180°C in jo še prej potresemo s parmezanom

  1. postrežemo, potresemo s peteršiljem, parmezanom in 🍷

  1. no še ena možnost; popečena sipica z morskim psom in šparglji v slanini

    yummy 😋😋 😍

Ključne besede: morske dobrote, mediteran, morski sadeži, sipa, hobotnica, cuttlefish

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja