Obstaja veliko vrst mesnih kroglic, prav tako pa kako jih jemo, ta amerikanska varijanta je s špageti, maš pa tudi variante v sendviču, pa z belimi omakami, Grki jih imajo s kumarami, Švedi pa z grahom-katastrofa
Še posebej so priljubljene na območjih južne Italije, od koder se je večina italijanskih priseljencev v Združene države izselila,
v posodo damo mast ali olje in na njej pražimo čebulo, solimo, zalijemo z vinom in po potrebi z jušno osnovo
ko je čebula povsem mehka dodamo nariban česen, ga zadišimo in dodamo mleto papriko. dobro premešamo in hitro nekaj sekund popražimo, pazi da ne zažgeš in odstavimo
v posodo dodamo mleto meso po izboru, najbolje mešano, če delaš samo goveje, dodaj kakšen jajček več, da ne bo prepusta masa.
dodamo polovico pražene čebule in parmezan
dodamo še vse začimbe, zenf in jajce, ter vse skupaj res dobro premešamo, najlažje z rokami
drobtine uporabimo grobe, dodajamo jih po potrebi, da osušimo maso, toliko da se ne prijemlje na roke.
za nekaj časa postavimo na stran, da drobtine vpijejo odvečno vlago
če bo masa premokra, boš težko naredil žogice, med kuhanjem pa lahko tudi razpadejo
če si že delal arancine potem bo tole simpl, drugač pa tud ni pretežko
roko si pomokaš,
z žlico zajameš maso in jo z njo na dlani tudi potlačiš
roko začneš zapirati, malo si pomagaš še z drugo roko in narediš kroglico
povaljaš jo še v moki, navadni in jo daš v čakalnico
v ponvi stopimo maslo z oljem
dodamo žogice in jih z vseh strani lepo hrustljavo popečemo, -
vse skupaj poberemo ven, no pa ne jih še takoj pojest, (čeprav ne vem zakaj ne)
vmes smo imeli dovolj časa, da smo v posodi ponovno segreli drugo polovico čebule in popražimo še kose slanine
ko je vse skupaj popraženo, zalijemo s pelati dodamo začimbe in premešamo
ko so žogice popečene jih lahko prelagamo direktno v omako
komaj brbotajoče kuhamo 30 min, malo pred koncem pristavimo še špagete, jih skuhamo po navodilih, serviramo na krožnik in potresemo s parmezanom in peteršiljem