Če ti niso pri srcu vsemogoče smetanove omake tako kot meni, je tole sigurno pravi recept zate.
gobe narežemo na lističe ali če ti bolj paše na četrtine
Na olje vržemo čebulo in zeleno, solimo, popramo, zalijemo z vinom, po potrebi še z vodo,
ko je čebula mehka, dodamo še česen, ga hitro zadišimo in dodamo narezane gobe
Počakamo da gobe spustijo vodo, dodamo peteršilj, kot ga pač preneseš
V tole nism dodal nič čilija, če pa res ne morš brez njega, ga pač dodaj.
ko voda povrein se gobice začnejo barvati, dodamo jušno osnovo in začinimo z majaronom, poprom in oreščkom, na zmernem ognju kuhljaš cca 5 min, da tekočina nekoliko povre
pazi pa na muškatni orešček in majaron, da ne pretiravaš ker sta precej močna in lahko hitro vse povozita.
če slučajno zraven delaš goveje zrezke, dodaš v gobe še nekaj omake od zrezkov
na koncu s paličnim mešalniko delno zmiksaš omako, najlažje je da daš 1/4 ali 1/3 omake v visoko mešalno posodo, zmiksaš in vrneš v preostalo omako, če je še prredka ponoviš postopek, če pa si naredil pregosto malo zalij z vodo ali jušno osnovo
preveri še okuse, poper in vegeta in to je to