11.01.Gobova omaka brez Smetane

Porcij: 2 Skupni čas: 25 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Domača kuhinja
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
iz ene posode

11.01.Gobova omaka brez Smetane

Težavnost: Beginner Čas priprave 10 mins Čas kuhanja 15 mins Skupni čas 25 mins
Porcij: 2

Opis

Če ti niso pri srcu vsemogoče smetanove omake tako kot meni, je tole sigurno pravi recept zate.

Tudi za zgoščevanje ni nobene moke!

res se izogibam smetanovim omakam, al pa zgoščevanju z moko

  1. gobe narežemo na lističe ali če ti bolj paše na četrtine

  2. Na olje vržemo čebulo in zeleno, solimo, popramo, zalijemo z vinom, po potrebi še z vodo,

    ko je čebula mehka, dodamo še česen, ga hitro zadišimo in dodamo narezane gobe

  3. Počakamo da gobe spustijo vodo, dodamo peteršilj, kot ga pač preneseš

    V tole nism dodal nič čilija, če pa res ne morš brez njega, ga pač dodaj.

  4. ko voda povrein se gobice začnejo barvati, dodamo jušno osnovo in začinimo z majaronom, poprom in oreščkom, na zmernem ognju kuhljaš cca 5 min, da tekočina nekoliko povre

    pazi pa na muškatni orešček in majaron, da ne pretiravaš ker sta precej močna in lahko hitro vse povozita.

  5. če slučajno zraven delaš goveje zrezke, dodaš v gobe še nekaj omake od zrezkov

  6. na koncu s paličnim mešalniko delno zmiksaš omako, najlažje je da daš 1/4 ali 1/3 omake v visoko mešalno posodo, zmiksaš in vrneš v preostalo omako, če je še prredka ponoviš postopek, če pa si naredil pregosto malo zalij z vodo ali jušno osnovo

    preveri še okuse, poper in vegeta in to je to

Ključne besede: gobe, omaka
:

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja