No tale stvar je zelo podobna chow mein-u, bistvena razlika naj bi bila da pri chow meinu skuhane testenine dodaš v vok in zmešaš z ostalimi sestavinami, pri chop suey-u pa omako preliješ preko testenin na krožniku, po eni izmed verzij pa naj bi bil tu riž in ne testenine.
Če nimamo ostankov piščanca ali svinjine od prejšnjega dne, potem najprej narežemo piščanca na grižljaj velike koščke, ga v skodelici prelijemo z 2 žlicama svetle sojine omake, dobro premešamo in potresemo z jedilnim škrobom. Če uporabljate suhe gobe jih namočite v vroči vodi za vsaj 30 min, na koncu pa tekočino porabite za omako. Vse sestavine si narežemo in v drugi skodelici zmešamo sestavine za omako.
V voku segrejemo olje in hitro popražimo čebulo, zalijemo z vinom,
ko izhlapi, naribamo česen, da zadiši in dodamo piščanca. Če imamo frišnega ga lepo popečemo, če pa je že pečen ga samo pregrejemo,
dodamo naribano korenje, gobe, pražimo cca 2-3 min, dodamo papriko, pražimo 1 min da je paprika še vedno čvrsta,
dodamo kalčke, zelje in omako, pražimo 1-2 min da se omaka začne gostiti.
Če smo imeli včerajšnjega piščanca moramo koruzni škrob razmešati v skledici z omako.
na koncu vse skupaj potresemo z mlado čebulo in postrežemo z rižem, rezanci ali pa brez.