10.9.Chop suey – (/ˈtʃɒpˈsuːi/)

Porcij: 4
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Kitajska
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
iz ene posode

10.9.Chop suey – (/ˈtʃɒpˈsuːi/)

Porcij: 4

Opis

No tale stvar je zelo podobna chow mein-u, bistvena razlika naj bi bila da pri chow meinu skuhane testenine dodaš v vok in zmešaš z ostalimi sestavinami, pri chop suey-u pa omako preliješ preko testenin na krožniku, po eni izmed verzij pa naj bi bil tu riž in ne testenine. 

Je pa to v bistvu Ameriška jed oz Kitajska, ki so jo začeli pripravljati Kitajski priseljenci v Ameriki in je ena izmed bolj znanih take away jedi.

omaka

Posebej všeč pa mi je ker gre pri tej jedi za “ čiščenje” hladilnika in porabo ostankov.

  1. Torej najlažje je če smo včeraj pekli celega piščanca in nam ga je kar nekaj ostalo, zelenjava pa je tudi po želji, od zelja, paprika do kalčkov in bambusa.

    Če nimamo ostankov piščanca ali svinjine od prejšnjega dne, potem najprej narežemo piščanca na grižljaj velike koščke, ga v skodelici prelijemo z 2 žlicama svetle sojine omake, dobro premešamo in potresemo z jedilnim škrobom. Če uporabljate suhe gobe jih namočite v vroči vodi za vsaj 30 min, na koncu pa tekočino porabite za omako. Vse sestavine si narežemo in v drugi skodelici zmešamo sestavine za omako.

  2. V voku segrejemo olje in hitro popražimo čebulo, zalijemo z vinom, 

  3. ko izhlapi, naribamo česen, da zadiši in dodamo piščanca. Če imamo frišnega ga lepo popečemo, če pa je že pečen ga samo pregrejemo,

  4. dodamo naribano korenje, gobe, pražimo cca 2-3 min, dodamo papriko, pražimo 1 min da je paprika še vedno čvrsta, 

  5. dodamo kalčke, zelje in omako, pražimo 1-2 min da se omaka začne gostiti.

  6. Če smo imeli včerajšnjega piščanca moramo koruzni škrob razmešati v skledici z omako.
    na koncu vse skupaj potresemo z mlado čebulo in postrežemo z rižem, rezanci ali pa brez.

Ključne besede: chop suey

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja