Hitro pripravljeno, zelo okusno, ena posoda za omako pa ena za testenine
Čebulo drobno sesekljamo, no tokrat ne šparamo z oljem, saj testenine lahko praktično ješ tudi če jih samo poliješ z olivcem, na olju čebulo prepražimo, zadišimo nastrgan česen, dodaš pelate, baziliko, origano, peteršilj
Kapre po želji narežeš ali pa tudi ne, olive če nimaš narezanih, narežeš na kolobarčke, če pa jih ne preneseš pa še bolj na drobno.
Obvezno pa je treba res drobno sesekljati inčune, da se med kuhanjem povsem raztopijo.
V pelate dodamo mezgo in narezane inčune, kapre ter olive
Vse skupaj na zmernem nizkem ognju kuhljamo cca 15 min, preverimo okus solimo, popramo, dodamo še tuno iz konzerve, pokuhamo 1-2 min da se lepo pregreje in ne mešamo preveč, da se tuna ne porazgubi. Če testenin nismo skuhali v vmesnem času, omako damo na 1 ter skuhamo testenine po tvojem izboru po navodilih z embalaže, odcedimo in prelijemo z omako.