10.6. hitre Testenine s tuno
Opis
Hitro pripravljeno, zelo okusno, ena posoda za omako pa ena za testenine
sestavine
navodila za pripravo
-
glavne sestavine so vedno doma; tuna, pelati, testenine, ostalo pa samo izboljšuje okus.
Čebulo drobno sesekljamo, no tokrat ne šparamo z oljem, saj testenine lahko praktično ješ tudi če jih samo poliješ z olivcem, na olju čebulo prepražimo, zadišimo nastrgan česen, dodaš pelate, baziliko, origano, peteršilj
-
Kapre po želji narežeš ali pa tudi ne, olive če nimaš narezanih, narežeš na kolobarčke, če pa jih ne preneseš pa še bolj na drobno.
-
Obvezno pa je treba res drobno sesekljati inčune, da se med kuhanjem povsem raztopijo.
-
V pelate dodamo mezgo in narezane inčune, kapre ter olive
-
Vse skupaj na zmernem nizkem ognju kuhljamo cca 15 min, preverimo okus solimo, popramo, dodamo še tuno iz konzerve, pokuhamo 1-2 min da se lepo pregreje in ne mešamo preveč, da se tuna ne porazgubi. Če testenin nismo skuhali v vmesnem času, omako damo na 1 ter skuhamo testenine po tvojem izboru po navodilih z embalaže, odcedimo in prelijemo z omako.