če si ljubitelj zrezkov takšnih in drugačnih moraš obvezno na seznam dodati tudi tega, po drugi strani zakaj ne, še posebej če so ti ostali dunajski oz milanski, pa jim drug dan med pogrevanjem dodaš še pršut pa sir pa je
meske dobro pretepemo, res dobro, najboljše da se lotiš takrat ko te tvoja ljubezen razjezi
soliš, popraš, po želji pa kajenskega al pa čili
pripraviš za klasično pohanje, na en krožnik moko, v drugem stepeš jajce z malo mleka, na tretjem drobne drobtine
odvečne drobtine otreseš in daš na kraj
v ponvi segreješ olje na 160-1700C, počasi pečeš do zlato rumene barve, obrneš, pa še tle lepo ocvreš
vse daš ven na brisačko da se odtečejo, upam da ti je ratal tko ke men, da je napihnjen in so drobtine odstopljene od mesa, to naj bi bilo po CHEFOVO merilo za pravi viner šnicl
v drugo ponvev položimo pečene zrezke
čez položimo pršut
in sir po želji
damo na precej vročo ploščo in pokrijemo s pokrovko, ko je ponev že dobro segreta, dodaj žlico ali dve jušne osnove ali vode in takoj pokri, tako da se ustvari para in se bo lažje ssir stopil
vode ne dajaj na hladno ponev ker ti bo stekla pod meso in zmehčala skorjo
ko je sir stopljen postrežemo
krompir olupiš in daš kuhat, vodo soliš, ko gre vilica (cca 20 min) z lahkoto skozi odstaviš in odcediš
priliješ stopljeno maslo, ter najprej polovico toplega mleka in smetane sobne temperature, dodaš še muškatni orešček ter sol in poper po okusu
zalivaj po svoji želji, odvisno je seveda tudi od krompirja, zato piše samo polovico, meni je všeč bolj gladek, enim je dovolj že samo, da je zmečkan in pretlačen, ti pa si ga pripravi po svoji želji
za ostrejši okus pa dodaš žlico ali dve hrena, lahko zmelješ mlado čebulo z nekaj kapljami olivnega olja in vmešaš v pire, lahko si popečeš panceto in jo nadrobiš gor, posuješ s svežo ocvrto čebulo ( narežeš na lunce, razdrobiš, povaljaš v moki in ocvreš v olju) ali pa potreseš z ocvirki
pa verjetno je še kakšna okusna varijanta