Print Options:

1.9. Pečene polnjene paprike 4 siri

Kuhinja
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 15 mins Čas kuhanja: 20 mins Skupni čas: 35 mins
Temperatura kuhanja 180  °C
Porcij 4
Description

Obstaja nešteto načinov za polnjenje paprike, da je kar težko izbrati, kateri je najboljši. Ta verzija je brez mesa, pa ga prav nič ne pogrešaš. Paprika in sir gresta odlično skupaj. In to vključuje večino sirov od čedarja do kozjega sira in parmezana do mocarele,

sestavine
  • 2 kos paprika rdeča (rog)
  • 1.5 deciliter mleko
  • 0.5 kos čebula
  • 1 list lovor
  • muškatni orešček
  • sol, beli poper
  • 1 žlica maslo
  • 1 žlica moka
  • Kajenski poper
  • 75 gramov parmezan
  • 75 gramov čedar
  • 75 gramov gorgonzola
  • feta, mocarela
  • nacho
  • tilzit, edamec
  • origano
  • bazilika
  • olive rezane
navodila za pripravo
    za 4 za predjed
  1. vzamemo 2 rog paprike ali druge, sem jih imel ker sem kuhal ajvar, jih prerežemo po dolžini in očistimo

  2. bešamel
  3. v mleko damo čebulo in lovor, zavremo in odstavimo, če imamo čas pustimo vsaj kakšno uro da se mleko navzame okusov.

    v kozici segrejemo maslo, počasi dodajamo moko in stalno mešamo, da nastane gosta pasta brez grudic, počasi dodajamo mlačno mleko in stalno mešamo, pazi da ne bo preredko, dodamo muškatni orešček in poper, solimo pa na koncu, saj so siri slani.

    v bešamel vmešamo svoje izbrane naribane sire, ter jih med mešanjem raztopimo v bešamelu, preverimo okuse, odstavimo

  4. nadevamo paprike, po želji potresemo še s parmezanom ali kasneje dodamo še mocarelo, potresemo s kajenskim, morda pa še z olivami

  5. pečemo v prej ogreti pečici na 180° C 15-20 min, odvisno od velikosti paprik oz nadeva, če bomo dodali na vrh mocarelo jih 5 min pred koncm vzamemo ven in dodamo mocarelo ter vrnemo v pečico

  6. da se sir lepo zapeče

Ključne besede: polnjene paprike, Stuffed peppers, štirje siri