Obstaja nešteto načinov za polnjenje paprike, da je kar težko izbrati, kateri je najboljši. Ta verzija je brez mesa, pa ga prav nič ne pogrešaš. Paprika in sir gresta odlično skupaj. In to vključuje večino sirov od čedarja do kozjega sira in parmezana do mocarele,
vzamemo 2 rog paprike ali druge, sem jih imel ker sem kuhal ajvar, jih prerežemo po dolžini in očistimo
v mleko damo čebulo in lovor, zavremo in odstavimo, če imamo čas pustimo vsaj kakšno uro da se mleko navzame okusov.
v kozici segrejemo maslo, počasi dodajamo moko in stalno mešamo, da nastane gosta pasta brez grudic, počasi dodajamo mlačno mleko in stalno mešamo, pazi da ne bo preredko, dodamo muškatni orešček in poper, solimo pa na koncu, saj so siri slani.
v bešamel vmešamo svoje izbrane naribane sire, ter jih med mešanjem raztopimo v bešamelu, preverimo okuse, odstavimo
nadevamo paprike, po želji potresemo še s parmezanom ali kasneje dodamo še mocarelo, potresemo s kajenskim, morda pa še z olivami
pečemo v prej ogreti pečici na 180° C 15-20 min, odvisno od velikosti paprik oz nadeva, če bomo dodali na vrh mocarelo jih 5 min pred koncm vzamemo ven in dodamo mocarelo ter vrnemo v pečico
da se sir lepo zapeče